Kundalini Yoga Numerologie

Natuurlijk is er een aversie tegen het bepaald worden door bijvoorbeeld je geboortedatum, je naam, de sterren, je geslacht, je functie in de maatschappij of welke andere zaken dan ook.
Eigenlijk weten we diep van binnen, dat we nergens door zijn bepaald.
Dat komt omdat we puur bewustzijn zijn, waarin alle verschijnselen opkomen en weer verdwijnen. We zijn dus absoluut niet bepaald, door niets. We hebben dan ook noch vorm noch enige hoedanigheid. Noch woord noch getal kan ons beschrijven. Er kan geen beeld van worden gemaakt.

Waar we de numerologie voor kunnen gebruiken, is voor het verschijnsel lichaam-geest complex, want dat kunnen we wel globaal beschrijven. Omdat alles met alles is verbonden wordt op het lichaam geestcomplex door de gehele manifestatie invloed uit geoefend.
Aan het lichaam-geest complex kunnen we wat doen, om het te ontspannen, te zuiveren.
Het praktische van de Kundalini Yoga Numerologie is, dat je zelf kan onderzoeken, door de sleutelvraag te stellen of op een bepaald gebied (een of meer van de tien lichamen) oefening nuttig kan zijn.

Wouter

 

Je hebt tien lichamen, weet je dat? Je hebt een spiritueel lichaam, dat is de ziel. Je hebt een negatieve rede die je het recht geeft om te leven. Je hebt een positieve rede die je de inspiratie geeft iets te bereiken. Je hebt een neutrale rede die je succes, overwinning en voorspoed geeft. Je hebt een fysiek lichaam dat het instrument is waarmee je dat kunt bereiken. Je hebt een halo die van oorlel naar oorlel gaat. Je hebt een aura. De aura is het lichaam dat je ziel, je geest en je lichaam vertegenwoordigt en integreert. Dan ga je in je subtiele lichaam; dat is waar je wijzer, sneller en beter bent dan de anderen. Dan is er een Pranisch lichaam krachtens de wijze waarop je leeft. En dan komt het stralende lichaam, dat je schild is, en dat is automatisch. U bent niet alleen fysiek.

-Yogi Bhajan 4 September 1992

Beschrijving van de tien lichamen

Analyseren van je Geboortedatum

De Vijf Nummers

Resultaat

Meesterschap over de tien lichamen

PDF in A4

Kundalini Yoga Lesboeken (*)

Kundalini Yoga Numerology in English

 

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

numerologie.pagina.nl

Numerologie opzijnbest

(*) bijgewerkt 7 oktober 2015

 

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras