KY healing om Hartaanval te voorkomen

 

Hoe je deze kriya moet doen

Zit met een rechte rug, zit op je linker hiel met de perineum (achter tussen de billen). De rechterknie is naar de borst gericht met de rechtervoet plat op de grond. De onderarmen houd je parallel aan de vloer, waarbij de rechter hand rust op de linker hand. Beide handen zijn plat; de toppen van de duimen raken elkaar. De ogen zijn slechts 1/5 open. Kijk zo diep mogelijk naar beneden. Adem volledig in, in 4 gelijke delen (alsof je snikt). Adem volledig uit in 4 gelijke delen. (Dit wordt de gebroken adem genoemd.). Je mag elke mantra die je wenst met de adem gebruiken. Een goede is "ONG ONG ONG ONG". Herhaal de mantra mentaal bij de inademing en "SOHUNG SOHUNG SOHUNG SOHUNG" herhaal je mentaal bij de uitademing.

Ga door gedurende 7-31 minuten. Door 5 minuten toe te voegen voor elke oefenweek, kunt je tot maximaal 31 minuten gaan.

Opmerkingen:

De 4-voudige adem stimuleert het centrum waar de IDA, de PINGALA en de SUSHUMNA elkaar ontmoeten. Het helpt bij de opname van zuurstof in de longen en zuivert het bloed. Omdat de uitademing 25-30% meer is dan normaal, worden oude gifstoffen in de bloedbaan gedreven. De druk van de rechterknie op de lever, helpt de lever en de milt in balans te brengen. De Mudra stimuleert en reguleert de interactie van de alvleesklier, de bijnieren en de nieren. Stimulatie van het perineum balanceert de seksuele klieren. Regelmatige beoefening van deze kriya helpt een Hart Aanval te voorkomen. Het is een zeer krachtig hulpmiddel voor een langer leven.

 

Pinklotus KY Mediations KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Postures KY Numerology KY Chakras KY Mantras