Kundalini Yoga Venus Kriyas Shiva Shakti Pose

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Siva Shakti Pose:

Ga nu tegenover je partner staan in de Shiva Shakti Houding: de linkerhand van de man houdt de linkerhand van de vrouw vast en beide rechterhanden worden omhoog gehouden. De rechter bovenarmen zijn evenwijdig aan de grond.

Kijk elkaar in de ogen tijdens de gehele oefening. Til je linkerbeen op en balanceer op je rechterbeen. Het linkerbeen raakt het rechterbeen niet aan. Terwijl je in deze houding blijft, laat je jezelf de God Shiva (man) of de Godin Shakti (vrouw) worden. Laat je zielen dansen.

Houd deze houding vol gedurende 3 minuten, verwissel de benen als dat nodig is. (oorspronkelijk gegeven als een 31-minuten oefening.)

Vervolgens voltooi je de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008