Kundalini Yoga Venus Kriyas Sending Prana

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Sending Prana:

Ga nu op je hielen zitten (Rots Houding) met de armen naar voren gestrekt op schouderhoogte, en raak de handpalmen van je partner aan. Staar in elkaars ogen zonder te knipperen. Stuur Prana (levenskracht) door de handen en de ogen.

Ga hier mee door gedurende 2 minuten. (oorspronkelijk gegeven als 10 minuten.) Sluit dan je ogen en visualiseer je partner gedurende 1 minuut. (tijd oorspronkelijk optioneel.)

Voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 9" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008