Kundalini Yoga Venus Kriyas Rock Pose

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Rock Pose:

Ga dan op je hielen zitten (in de Rots Houding) tegenover je partner, waarbij de knieën niet de knieën van je partner raken. Kijk in elkaars ogen zonder te knipperen. Projecteer liefde en goddelijk licht. De handen liggen op de knieën.

Ga hier mee door met een normale ademhaling gedurende 1,5 minuut, en pas gedurende deze tijd de Mula Bandha toe (trek het rectum en de geslachtsorganen op en trek ze naar het navelpunt). Doe dan de Vuurademhaling gedurende 1,5 minuut. (Oorspronkelijk gegeven als 3 minuten elk.)

Wanneer de tijd om is, Adem volledig in en pas de Maha Bandha toe. (Dit is "de grote samentrekking" - Trek de kin in, trek het diafragma op, trek de buikspieren in en trek het rektum en de geslachtsorganen op.)

Adem uit en pas nogmaals de Maha Bandha toe. Herhaal de adem in-adem uit cyclus met de Maha Bandha twee keer, en ontspan.

Voltooi de oefening met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008