Kundalini Yoga Venus Kriyas One Unit

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya One Unit:

Ga vervolgens met je rug tegen die van je partner staan, en breng ontspannen je handen bij elkaar en raak op een ontspannen manier elkaars hoofd aan (1).

Mediteer op het feit dat je één eenheid bent. Je bent oneindig bewustzijn, je bent alleen een geest die het lichaam ondersteunt. Adem gewoon voor 2 minuten.

Verwijder je dan van elkaar en buig naar voren, met de benen gestrekt, om de grond aan te raken (2). Houd de handen 1 minuut op de grond.

(Oorspronkelijk gegeven als 3-5 minuten rug aan rug en 1 minuut naar voren buigen.)

Voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008