Kundalini Yoga Venus Kriyas One Leg Life Nerve Stretch

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya One Leg Life Nerve Stretch:

Ga nu tegenover je partner zitten. Strek het tegenovergestelde been naar voren. Plaats je voet tegen de voet van je partner. Strek de tegenovergestelde arm uit en pak de hand van je partner vast, en verstrengel de vingers.

Begin met gewone ademhaling gedurende 1,5 minuut, gevolgd door de Vuurademhaling gedurende 1,5 minuut. (oorspronkelijk gegeven als 3 minuten elk.)

Wanneer de tijd om is, adem in en voer de Maha Bandha uit. (trek de kin in, trek de diafragma op, trek de buikspieren in en trek het rektum en de geslachtsorganen omhoog.) Adem dan uit en voer nogmaals de Maha Bandha uit. Herhaal de inademing-uitademing met Maha Bandha tweemaal.

Voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008