Kundalini Yoga Venus Kriyas Life Nerve Stretch

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Life Nerve Stretch: (Dit is een zeer krachtige oefening)

Ga nu zitten met de gestrekte benen naar voren, met je voeten tegen die van je partner aan. Strek je armen uit tussen de uitgestrekte benen en pak de handen van je partner. Houd je rug recht.

Kijk in de ogen van je partner en projecteer goddelijke liefde. Ga door met een gewone ademhaling gedurende 1 minuut, dan met de Vuurademhaling voor 2 minuten. (Oorspronkelijk gegeven als 2 minuten normale ademhaling gevolgd door 3 minuten Vuurademhaling.)

Wanneer de tijd om is, adem je in en houd de adem vast, waardoor de energie kan circuleren. Adem dan uit en pas de Mula Bandha toe. (trek de spieren van het rectum en de geslachtsorganen aan en trek ze naar de navelpunt. Trek ook de navel in.)

(Oorspronkelijk gegeven met een 5-minuten rust gevolgd door een herhaling van de oefening.)

Voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008