Kundalini Yoga Venus Kriyas Life Current Kriya

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Life Current Kriya:

Zit in de Kleermakerszit (elke gemakkelijke houding met gekruiste benen) met armen naar voren gestrekt op schouderhoogte, terwijl je de handpalmen van je partner aanraakt (1). Sluit je ogen en concentreer je op je armen, voel dat er is een levensstroom is, die door jullie beiden gaat.

Blijf in deze houding gedurende 30 seconden. Wanneer de tijd om is, adem dan 4 maal diep in en uit. Breng dan je eigen handpalmen samen onder je kin (2) en mediteer op je eigen persoonlijkheid, charme en schoonheid. Het feit, dat je leeft, is, omdat God je nodig heeft om Zijn doel te vervullen; jij bent een goddelijk wezen.

Mediteer op deze gedachte voor 2,5 minuut (oorspronkelijk was de tijd niet gespecificeerd), adem dan in, adem uit en voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008