Kundalini Yoga Venus Kriyas Heart Lotus

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Heart Lotus:

Ga dan zitten in de Kleermakerszit of in de Lotus Houding tegenover je partner, en kijk in zijn of haar ogen. Maak met je handen een lotus: alle vingers zijn gespreid met de handen, als een beker. Dan steekt de man zijn pinken onder de pinken van de vrouw. Dit zijn de enige vingers die elkaar raken. Dit maakt een Heart Lotus (1).

Kijk in de ziel, het hart van je partner, door de ogen. Ga hier 1,5 minuut mee door.

Leg nu één hand over de andere op het hartcentrum (2). Sluit je ogen en mediteer op je hart. Ga diep naar binnen, naar het centrum van je wezen. Ga hier mee door voor 1,5 minuut. (origineel gegeven voor elk 15 minuten).

Wanneer de tijd om is, adem je diep in en adem je geheel uit en doe dit 3 keer, en daarna ontspan je.

Voltooi de kriya met stappen 5 en 6.

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 12" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008