Kundalini Yoga Venus Kriyas Fish Pose

 

Stapje voor stapje uitvoeren:

1. Ga zitten, tegenover je partner en begin met in te tunen (naar binnen te gaan) met de handen in Gebedsmudra (handen samen voor de borst), door drie keer te chanten: "Ong Namo Guru Dev Namo".

2. Chant dan: "Aad Gure Nameh, Jugaad Gure Nameh, Sat Gure Namay, Siri Guru Deve Name" drie keer.

3. Met de handen nog steeds samen, kijk in de ogen van je partner en buig je hoofd in herkenning van het Godsbewustzijn in haar of hem.

4. Als je elkaar in de ogen kijkt, projecteer dan liefde en goddelijk licht. Projecteer nederig: bijvoorbeeld, "ik ben niets, je bent geweldig." Dit opent het hart om de liefde te laten stromen, de echte liefde, die Yogi Bhajan definieert als "de ervaring van onzelfzuchtigheid binnen jezelf". Als er geen mantra is gespecificeerd, kan je kiezen voor liefdevolle gedachten of positieve affirmaties.

Venus Kriya Fish Pose:

Ga op je hielen zitten met je knieën tegen de knieën van je partner.

Leun achterover op de top van je hoofd met je armen ontspannen langs je zij.

De ogen zijn gesloten. Laat jezelf in diepe slaap vallen. Het verleden zal vergeten worden. Open jezelf en slaap.

Ga hier mee door voor 3 minuten. Adem dan in, strek je hoofd omhoog, adem uit, strek je benen naar voren, en voltooi de oefening met stappen 5 en 6.

(Oorspronkelijk gegeven als een 31 minuten kriya.)

5. Rek je uit naar boven, draai naar links en naar rechts, breng je handen weer bij elkaar, kijk in de ogen van je partner en zeg: "Dank je, Sat Nam" (dat betekent: Waarheid is mijn Identiteit) en buig diep voor je partner.

6. Masseer elkaar als je er zin in hebt en ga dan volledig ontspannen.

*) updated September 15" 2017

 

The Teachings of Yogi Bhajan ©2008